YOGALESSEN

Wil jij vaker een moment voor jezelf nemen en wil je lekker in je vel zitten? Ben je op zoek naar inspanning én ontspanning? Kom dan eens langs in De Orbit. 

De Orbit is een kleinschalige yogastudio gevestigd op de grens tussen Driebergen, Odijk en Zeist. We bieden wekelijks yogalessen aan die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren yogi’s.

Dankzij yoga werken we aan een krachtig, flexibel en ontspannen lichaam en een heldere, open en frisse geest.

Je bent van harte welkom!

yoga pose

Rooster

Maandag
– 19:30 – 20:30 uur flow & yin yoga (Marieke)
Boek direct les – mail Marieke 

Dinsdag
– 19:00 – 20:00 uur pilates flow yoga (Juliette)
Mail Juliette om mee te doen

Woensdag
– 9:45 – 11:00 uur gentle flow yoga (om de week, Marieke)
Boek direct les – mail Marieke

Donderdag
– 19:00 – 20:15 uur hatha yoga (Derk)
– 20:30 – 21:45 uur hatha yoga voor mannen (Derk)
Mail Derk om mee te doen

Praktische informatie

Je kunt je aanmelden voor een proefles bij de docent van de les die je graag wilt volgen. De docent geeft je na de eerste les meer informatie over de mogelijkheden om wekelijks les te volgen.

Prijzen
Proefles: € 7,50 (éénmalig)
Bij wekelijkse deelname: € 11 per les
Losse les: € 13

Onderin deze pagina vind je meer informatie over de verschillende yogastijlen en stellen de docenten zich voor.

Adres studio
Odijkerweg 144, Zeist
(vlakbij station Driebergen – Zeist)

 

Uitleg verschillende yogastijlen

FLOW & YIN YOGA is een les die begint met een dynamische flow -een aaneenschaling van houdingen- waarbij het lichaam wordt opgeward en versterkt. Daarna gaan we over naar yin yoga: een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer aangehouden worden.
Intensiteit: **

GENTLE FLOW YOGA is een toegankelijke yogales. In deze les doen een yogaflow op het ritme van de adem waarin we werken aan kracht en flexibiliteit. De les is ‘gentle’. Dit betekent we naast inspanning, ook de tijd nemen voor uitleg en ontspanning.
Intensiteit: ***

PILATES FLOW YOGA is een les die zowel uitdaging, flow als ontspanning biedt. De les kenmerkt zich door het speels gebruik van asanas (houdingen) in combinatie met ademhaling en ontspanning.
Intensiteit: ****

HATHA YOGA in deze les les worden de houdingen intens beoefend, stap voor stap verdiept om daarna na te voelen. Elke les heeft een ander thema, bijvoorbeeld concentratie op hetgeen je doet. Daarbij speelt meditatie, focus en ademhaling een belangrijke rol in deze les. 
Intensiteit: ****

De docenten

Marieke – Twee jaar geleden ben ik gestart met een opleiding tot yoga docent (zowel yin yoga als actieve yoga). Ik begon met de opleiding om mijn eigen practice te verdiepen maar al snel kwam ik erachter dat ik het ook ontzettend leuk vind om anderen mee te nemen in yoga. En zo werd ik ongepland yogadocent :).

Naast dat ik yogalessen geef werk ik als manager in de hulpverlening. Yoga zorgt ervoor dat ik, ondanks een drukke baan, een moment van ontspanning heb waarin ik mijn ‘monkey mind’ even kan laten voor wat het is. Dit helpt mij om balans én plezier te houden bij de dingen die ik doe.

In mijn lessen wil ik je een moment van (actieve) rust bieden waarin je even uit je hoofd kunt komen en contact kunt maken met jezelf. Is dit alleen geschikt voor zweverige types? Nee hoor, ook nuchtere mensen zijn van harte welkom op de mat!

Derk – Ik geef Hatha yogales sinds 2013. Ik heb mijn opleiding bij het Saswitha instituut in Bilthoven gevolg. Regelmatig ga ik naar India voor bijscholing en om het land en de mensen te leren kennen. Daarnaast heb ik Oosterse wijsbegeerte gestudeerd bij oud-leerlingen van de oprichter van het Saswitha insituut.

Door de beoefening van yoga en de verdieping is mijn gezondheid en scherpte van denken alleen maar groter en dieper geworden. Ik probeer dat via mijn lessen over te brengen door zelf het levende voorbeeld te zijn.

Mijn lessen worden door de cursisten zowel pittig en inspannend als verdiepend en ontspannend ervaren.

Juliette – Het voelt bijna alsof yoga mij heeft gevonden, precies op het juiste moment in mijn leven. Ik volgde af en toe een les na werk op kantoor. Toen ik in een burn-out terecht kwam was het yoga dat mij weer terug naar mezelf bracht.

Tijdens mijn yogaopleiding werd ik verliefd op asana (pose), pranayama (ademhaling), meditatie en oosterse levenswijsheid. Voor mij komt in yoga alles samen. Het brengt positiviteit en je komt in verbinding met jezelf. Het leert ons te mediteren, actief te zijn en laat energie weer harmonieus stromen.

In het voorjaar en de zomer geef ik mijn lessen buiten.