DE ORBIT LOGO

Ontmoet het team van De Orbit!

Ben je yogadocent en spreekt invallen bij De Orbit je aan?
Neem contact op met Marieke via info@deorbit.nl.

Marieke
Eigenaar De Orbit en yogadocent (maandag & woensdag)

Yoga zorgt ervoor dat ik een moment van ontspanning heb waarin ik mijn ‘monkey mind’ even kan laten voor wat het is. Dit helpt mij om balans én plezier te houden bij de dingen die ik doe.

Ik bied in mijn lessen veel variatie. Soms met meer aandacht voor het fysieke stuk en soms met meer aandacht voor bezinning. Mijn lessen zijn altijd toegankelijk voor alle niveaus. Je hoeft de houdingen niet perfect uit te voeren, om de voordelen van yoga te ervaren.

Mirjam
Yogadocent (donderdagavond)

Yoga is sinds 2008 niet meer weg te denken uit mijn leven en heeft mij vooral lichaamsbewustzijn, ontspanning en balans gebracht. 

In 2017 heb ik de Yin Yoga Teacher training gevolgd en in 2018 de Vinyasa Yoga Teacher training in Ibiza. Naast yogadocente ben ik coach & counselor en geef ik Indian Head Massages. Mens- en lichaamsgericht werken is bij mij de rode draad in wat ik doe. 
Ik werk vaak met thema’s tijdens de lessen en stem mijn lessen af op de seizoenen. Mijn lessen zijn gevarieerd en toegankelijk. Ik creëer een warme veilige sfeer zodat jij een fijne yoga ervaring kan ontvangen.

Annemiek
Yogadocent woensdagochtend

In 2013 startte ik met yoga. Na een aantal maanden merkte ik dat ik bewuster ademde en bewuster met mijn lichaam omging. Mijn Hatha yoga teacher opleiding heb ik in 2019 gevolgd bij Arhanta Yoga in India. Daar heb ik les gehad van Indiase leraren met een grondige kennis van yoga en de yogafilosofie.

Mijn Hatha lessen kenmerken zich door een vaste opbouw en daartussen herstelmomenten. Daarna heb ik ook mijn Yin teacher opleiding gedaan bij Arhanta, maar dan in Nederland.

Annemarie
Yogadocent dinsdagavond

Al sinds mijn 17e ben ik geïnteresseerd in Yoga en de filosofie rondom yoga. Naast Yoga is ook Pranayama (ademhaling) een belangrijk onderdeel geworden in mijn leven. Vanuit dit enthousiasme ben ik in 2020 naast het zelf beoefenen met veel plezier ook les gaan geven.

Naast yogadocente ben ik fysiotherapeut. Als fysiotherapeut weet ik als geen ander dat je lichaam niet altijd meewerkt en je zelfs aardig in de weg kan zitten. Ik ben het gewend om te improviseren in mijn lessen en naar een oplossing te zoeken als iets niet gaat zoals je wil, uitgaande van wat wel kan in plaats van wat niet goed lukt.

Mijn lessen zijn gebaseerd op Ashtanga Yoga, een zo nu en dan intensieve yogavorm waarbij ademhaling een belangrijk onderdeel is. Mijn lessen zijn toegankelijk voor iedereen, de oefeningen kunnen worden aangepast naargelang je wensen dan wel je niveau.

Fleur
Yogadocent (inval)

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met yoga. Op een gegeven moment begon ik de positieve effecten waar te nemen. Ik werd rustiger, mijn ademhalingen werden beter en ik ervaarde meer ruimte in mijn lichaam en geest.

In mijn lessen neem ik je mee in de reis naar binnen. Door verschillende houdingen aan te nemen en stil te staan bij wat je ervaart, wil ik je laten kennis maken met wat jou lichaam en geest allemaal kunnen betekenen voor jouw gezondheid.

Suzanne
Yogadocent (inval en cursus Yoga & Stressreductie)

Jaren geleden begon ik op advies van de fysiotherapeut met yoga vanwege lage rugklachten. Naast de fijne fysieke effecten merkte ik dat het me rust gaf in mijn hoofd en dat ik beter stil kon staan bij de signalen vanuit mijn lichaam. 
Met veel plezier bleef ik yoga doen en heb ik in 2020 de yoga teacher training afgerond bij de Integrative school of Medicine in Amsterdam. Daarna heb ik extra modules yogatherapie gevolgd om yoga in te zetten bij stress, angst en depressie.

In mijn lessen besteed ik graag op een speelse manier aandacht aan de mind-body connectie. Met name gericht op het verbinden van de ademhaling aan de houdingen zodat er meer verbinding ontstaat.
Ik probeer de lessen traumasensitief in te richten wat inhoudt dat iedereen welkom is, de les voor ieder niveau toegankelijk is en iedereen zijn eigen keuzes kan maken in de les.

De Orbit – Odijkerweg 144, Zeist

Blijf op de hoogte!
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Volg ons op Instagram