DE ORBIT LOGO

YOGA WEEKEND RETREAT

Ben jij toe aan een weekend waarin je even op de pauze knop mag drukken?
Een weekend vol yoga en ont-moeting waarin je kunt vertragen en verstillen?
Je bent van harte welkom bij het Yoga weekend retreat!

Van 26 t/m 28 april verblijven we in het Dominicanen klooster in Huissen (vlakbij Arnhem). Een bijzondere, historische plek die zingeving en rust ademt. Tijdens het weekend verzorgen Marlous en Marieke zachte yogalessen (yin, slow flow, nidra en restorative). De yogalessen helpen je om contact te maken met je lichaam, tot rust te komen en te voelen wat voor jou belangrijk is.

Naast het programma is er genoeg tijd om te doen waar jíj behoefte aan hebt. Maak een wandeling door de groene kloostertuin, bezoek de kloosterkapel voor een moment van stile of ontmoet de andere deelnemers in de lounge voor een goed gesprek. Je verblijft op een éénpersoonskamer zodat je je kunt terugtrekken wanneer jij dat wilt. Uiteraard wordt er gezorgd voor lekkere (vegetarische) maaltijden.

Globaal programma

Vrijdagavond

– Aankomst
– Kennismaking
– Yogales

Zaterdag
– Ontbijt
– Yogales
– Lunch
– Workshop: yogafilosofie met Marieke
– Gezamenlijke wandeling
– Diner
– Ceremonie & yoga

Zondag
– Ontbijt
– Yogales
– Lunch
– Workshop: reis door de elementen met Marlous
– Yogales & afronding

Naast ons eigen programma, zorgen we ervoor dat er ruimte is om aan te sluiten bij de meditatieve bijeenkomsten die dagelijks plaatsvinden in de kloosterkapel. Zo kan je, als je dat wilt, ook het bijzondere kloosterleven ervaren. Omdat we het belangrijk vinden dat het weekend aansluit bij waar jij behoefte aan hebt, is niets in het programma verplicht. Ervaring met yoga is niet nodig.

Praktische informatie
Je kunt vrijdag vanaf 15:00 uur inchecken in je kamer. Het programma begint om 19:30 uur en duurt tot 28 april om 16:00 uur.
De kosten voor het gehele weekend zijn € 595. Als je samen met iemand komt en je wilt een kamer delen, dan krijg je € 20 p.p. korting.

De prijs is inclusief:
– Alle activiteiten uit het programma
– Verblijf in een éénpersoonskamer met eigen sanitair,  een opgemaakt bed en handdoeken
– Alle maaltijden*
– Onbeperkt koffie, thee en fruit
– 2 andere drankjes per dag (fris, bier, win)
– Een goed gevulde goodiebag
– Tips voor de omgeving
– 2 online yogalessen die je onbeperkt zelf voor of na het retreat kunt doen

*Op vrijdagavond begint het programma om 19:30 uur en is het diner niet inbegrepen. Dit kan je wel los bijboeken. Je kunt ook een hapje gaan eten in Huissen (het centrum is op loopafstand) of na het diner inchecken.

Over Marlous

“Na begin 2016 in een diep dal terecht gekomen te zijn ben ik zelf yogalessen gaan volgen. Vooral yin yoga vond ik in het begin enorm confronterend. Op de mat merkte ik pas echt hoeveel stress en spanning er in mijn lichaam zat. En hoeveel (negatieve) gedachten er door mijn hoofd gingen. Zeker door de langere tijd in elke houding werd ik geconfronteerd met een oncomfortabel gevoel en mijn eigen grenzen. Grenzen waar ik overheen ging en bleef gaan, keer op keer.

Tot het moment in mijn herstelproces waarop ik écht voor mezelf koos. Ik koos de richting die voor mij goed voelde en waar ik meer rust ervoer. Ik ging beter voor mezelf zorgen en ik nam mijn mentale gezondheid serieuzer. Op dat moment ben ik ook minder gaan werken op de basisschool en gestart met mijn eerste yogaopleiding.

Inmiddels ben ik verschillende opleidingen verder en geef ik al 6 jaar yin yogales op donderdagavond. Daarnaast heb ik vanaf jongs af aan al een passie voor plannen en organiseren. Zo ben ik 3,5 jaar geleden ook begonnen met het organiseren en faciliteren van workshops en retreats. Dit zijn avonden,  halve dagen, hele dagen of weekenden waarbij ik je meeneem terug naar jezelf.

Ik blijf altijd op zoek naar de balans en naar de connectie met mezelf. Ik zorg dat ik naast doen en denken ook voldoende tijd neem om te voelen en te zijn. Ik neem je hier graag in mee en laat je ervaren wat dit voor je kan betekenen!”

Over Marieke

“Zoals zovelen kwam ik met yoga in aanraking in de sportschool. In het begin was het onwennig, maar al snel merkte ik dat de yoga een bijzonder effect op mij had. Ik kon me makkelijker ontspannen en merkte dat ik flexibeler werd. Niet alleen fysiek, maar ook buiten de mat kon ik makkelijker meebewegen met de stroom van het leven.

Na een reis in Azië besloot ik te starten met een yogadocentenopleiding. Niet lang daarna werd ik eigenaar van Yogastudio De Orbit. Ik vind het ontzettend leuk om hier wekelijks lessen te verzorgen. Ik geniet van de verbinding met de deelnemers en de verzachting die ik bij hen zie ontstaan tijdens de lessen. Ik vind het belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen ongeacht je leeftijd, figuur of hoe sterk & flexibel je bent. Het gaat er niet om dat je de houdingen perfect uitvoert, maar dat je er bent! In mijn lessen oefenen we om te voelen wat we nodig hebben en om mild te zijn voor onszelf.

Naast een Hatha en Yin opleiding, heb ik o.a. een verdiepende opleiding gevolgd in de yogapsychologie en filosofie. Deze kennis maar vooral ook mijn eigen practise, vormen de basis van mijn lessen waarin ik je graag meeneem in de verstilling”.

Ga jij met ons mee?
Wat leuk dat je met ons meegaat op retreat! Je bent van harte welkom.
Je kunt je aanmelden via de onstaande knop. Je kunt ervoor kiezen om gelijk te betalen met ideal óf je kiest voor een aanbetaling zodat je in termijnen kunt betalen.
Heb je nog een vraag of wil je vooraf met ons afstemmen over een blessure? Neem dan contact met ons op via info@deorbit.nl.

De Orbit – Odijkerweg 144, Zeist

Blijf op de hoogte!
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Volg ons op Instagram